Purmerend in beweging

Hieronder een overzicht van aankomende activiteiten en evenementen bij u in de buurt.

BuurtSportWerk

Elke dag tot en met 28 september


Jongeren kunnen elke schooldag in verschillende Purmerendse wijken gratis sporten of gezellig sportief bezig zijn op springkussens en met verschillende sport- en spelactiviteiten. Met uitzondering van de zomervakantie van 21 juli t/m 2 september, de ZomerPurVak is van 20 t/m 31 augustus.

Het volledige buitenrooster is te bekijken via onderstaande knop!

Zomer
PurVak

Maandag 20 augustus t/m vrijdag 31 augustus


Van maandag 20 augustus t/m vrijdag 31 augustus vindt de ZomerPurVak doordeweeks plaats. Samen met Wherelant en Clup Welzijn zijn er elke dag diverse activiteiten. Voor de leeftijd van 2 t/m 18 jaar zijn er elke dag verschillende sport- en spelactiviteiten.

Vanaf 20 juli staat op www.spurd.nl het programma online.

JeugdSportPas

Inschrijven vanaf 16 september


Probeer met de JeugdSportPas een sport naar keuze na schooltijd.

Vijf kennismakingslessen voor € 7,50. Voor kinderen van groep 1 t/m 8 van de basisschool. Inschrijven voor de 1e periode kan vanaf 16 september t/m 28 oktober via www.sportpas.nl/purmerend. De eerste periode is vanaf maandag

5 november tot en met zondag 16 december 2018.

Kinder- en Tienercentrum Riekstraat

Maandelijkse sportactiviteiten op woensdag


Er is maandelijks een sportactiviteit bij Kinder- en Tienercentrum Riekstraat in Purmer-Noord. Woensdag 18 juli is er van 13.30 uur tot 17.30 uur een speciaal feest om de zomer in te luiden. Dit vieren wij natuurlijk met een leuke hindernisbaan! De volgende sportactiviteit is op 19 september. In samenwerking met Clup Welzijn organiseert Spurd maandelijks deze sportactiviteit.

Weerbaarheidstraining


Een aantal bewoners van de Purmer-Zuid heeft aangegeven behoefte te hebben aan meer zelfverdedigingsvaardigheden. Spurd wil daarom beginnen met weerbaarheidstraining voor vijftigplussers. De training bestaat uit oefeningen om fysiek en mentaal weerbaarder te worden. Peter Puntman geeft de training, hij is een judotrainer met specifieke kennis over ouderen. De training gaat plaatsvinden op dinsdag van 10.30 uur tot 11.30 uur in activiteitencentrum De Zuid-Pool. Aanmelden kan door een mail te sturen naar brian.melis@spurd.nl of te bellen naar 0299-418100. Bij voldoende interesse wordt er zo snel mogelijk gestart.

Cabbageball

Zondag 15 juli van 13.00 uur tot 17.00 uur


Cabbageball is vereenvoudigde vorm van honk- en softbal.

Zondag 15 juli van 13.00 uur tot 17.00 uur is er speciale editie in het Leeghwaterpark. Spurd laat de kinderen sportief bewegen met diverse activiteiten, onder meer is er een springkussen!